Zákaznícka podpora:speemsk@gmail.com

Ako obliecť novorodenca v lete.

Ako obliecť novorodenca v lete: Praktické tipy a rady

Obliekanie bábätiek v letnom obdobý je téma rôznych názorov. V tomto článku vychádzam z prežitých skúseností s dvomi deťmi narodenými uprostred leta. Plus čo,, to mám aj načítanie z overených zdrojov, či tipy od kamošiek matiek, ktoré majú staršie deti než ja. Najdôležitejšie aspekty na ktoré budem klásť dôraz je pohodlie, praktickosť a bezpečnosť.

  • Vyberte si správne materiály

V lete sú ideálne ľahké, priedušné a hlavne prírodné materiály, ako organická bavlna, modal, bambus, ľan, prípadne merino. Snažte sa vyhnúť syntetickým materiálom, ktoré môžu dráždiť jemnú pokožku novorodenca a brániť v prúdení vzduchu a prirodzenom ochladzovaní sa. My používame na výrobu oblečenia modal, ktorý je jeden z najmäkších súčasných materiálov vhodný aj pre atopikov. Okrem toho je vzdušný a výborne saje pot. Keď sa bábätko spotí, neostáva mokré. Modalové oblečenie je ideálne aj do šatky alebo nosiča.

  • Vyhýbajte sa tmavým farbám a priamemu slnku

Tmavé farby, najmä čierna, môžu absorbovať teplo a privádzať vaše dieťa do tepla. Je lepšie zvoliť si svetlé farby, ktoré odrazia svetlo a udržiavajú oblečenie chladné. V každom prípade je ideálne vyhýbať sa priamemu slnku.

Ak sa chystáte von uprostred leta, nezabudnite ísť skôr ráno a neskôr poobede, kedy už slnko nie je najsilnejšie. Kočík nezakrývajte žiadnou látkovou plienkou. Ten sa totiž prehreje veľmi rýchlo. Nezabúdajte, že na priame slnko maličké bábätká nepatria. 
 

Novorodenci majú citlivé oči, ušká a kožu, preto je dôležité chrániť ich pred slnečným žiarením a vetrom. Na toto nezabúdajte ani pri nosení bábätka v šatke alebo nosiči.  Používajte prikrývky hlavy, aby chránili tvár a krk dieťaťa pred slnkom. Mimo priameho slnka sú praktické a pekné čelenky pre bábätká ale aj staršie deti ktoré ich ušká uchránia pred vetrom. Malý tip, ako obliecť dieťa do nosiča: vhodným kúskom sú napríklad naše Speem overaly z už spomínaného materiálu modal. Majú dlhé rukávy, aby chránili pred priamym slnkom, zároveň má overal voľné ručičky aj nožičky s rastúcim patentom a praktický obojstranný zips. Jednoduchšou a kombinovateľnejškou variantou sú aj tepláky pre bábätká s rastúcim patentom.

overal-pre-babatko